Krieltjes met winterwortels en paddenstoelenmengsel in witte wijnsaus

We hadden winterwortels en gemengde paddenstoelen over. Ik had krieltjes gekocht voor een recept, maar ik kon dat recept niet meer terug vinden. *oeps*
Dus heb ik zelf maar wat in elkaar geflanst. Dat is dit recept geworden. Toen moesten we nog een naam verzinnen en dat is uiteindelijk Krieltjes met winterwortels en paddenstoelenmengsel in witte wijnsaus geworden.

Ik moet zeggen dat dit recept overheerlijk smaakte, mijn man was hier het mee eens.
We hadden hierna een toetje (ijs) en we vonden het eigenlijk jammer dat we dat hadden gegeten, want dit recept smaakt zo heerlijk dat je de smaak van het gerecht eigenlijk wilde vasthouden in je mond.
Dit gaan we vaker maken, zo heerlijk was dit gerecht. Echt een aanrader.

voor 4 personen

Ingrediënten:
900 gram krieltjes
800 gram winterwortelen, in schuine plakjes van minstens 1 cm gesneden (dikker mag)
250 gram verschillende soorten paddenstoelen (witte champignons, kastanjechampignons, beukenzwammen, oesterzwammen, enz..), in grote stukken gesneden, beukenzwammen blijven heel
4 sjalotjes, grof gesneden
300 ml witte wijn
15 gram peterselie
½ theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde tijm
1 volle theelepel zoete paprika
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
boter
olie

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, kookpannen, ovenschaal, schaal
Oven voorverwarmen op: 200 graden

Bereiding:
Kook de krieltje 5 minuten.
Kook de winterwortelschijfjes 15 minuten.
Doe wat boter in de koekenpan en bak hierin de paddenstoelen en de sjalotjes.
Voeg na 10 minuten 150 ml witte wijn en strooi er ¼ theelepel gedroogde rozemarijn over en een ½ theelepel gedroogde tijm erbij.
Meng alles goed door elkaar en zet het vuur laag en laat het pruttelen totdat de winterwortelschijfjes klaar zijn met koken.
Doe de afgegoten krieltje in een schaal en giet wat weinig olie over de krieltjes.
Strooi de zoete paprika, versgemalen zwarte peper en weinig zout erover en meng alles goed door elkaar.
Leg in de ovenschaal 6 dunne plakjes boter.
Schep de krieltjes in de ovenschaal.
Giet de winterwortelschijfjes af en schep dat op de krieltjes.
Schep dan het paddenstoelenmengsel met saus over de wortels.
Giet de resterende witte wijn erover en strooi de resterende rozemarijn en tijm erover.
Maak het af met versgemalen zwarte peper en zout naar smaak.
Zet de oven in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat het 35 minuten in de oven staan.
Haal het na de 35 minuten uit de oven en serveer het direct.
Mocht je er vlees bij willen eten, dan moet je dat vooral doen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.