Krabburgers

Dit is een makkelijk recept om te maken. Je moet er wel de tijd voornemen, want als de burgers zijn gemaakt moeten ze een uur in de koelkast staan. Dan bak je ze in boter. De krabburgers smaken goed.

voor 4 personen

Ingrediënten:
450 gram vers wit krabvlees of 1 blikje krabvlees
40 gram paneermeel
snufje zout
1 ei, losgeklopt
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterdpoeder of ½ eetlepel mosterd
1 eetlepel citroensap
zout naar smaak
versgemalen witte peper
2 eetlepels vers gehakte peterselie
4 eetlepels boter

Voor de saus:
2 eetlepels azijn
1 gehakte tomaat (ontzaad en ontvelt en in stukjes gesneden)
1 theelepel gedroogde dragon of verse dragon, fijngehakt
zout naar smaak
versgemalen witte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: koekenpan en 2 schalen om te mengen, bord en plasticfolie

Bereiding krabburgers:
Doe de krabvlees in een schaal met 20 gram paneermeel en een snufje zout.
Meng alles met de hand en als het te nat blijft, dan doe je er meer paneermeel bij.
Doe het losgeklopte ei in een schaaltje en klop er de mayonaise, mosterdpoeder en de citroensap er door, met wat zout en witte peper naar smaak.
Spatel dit mengsel door de krabvlees, zorg er voor dat het krabvlees niet al te fijn wordt.
Roer de gehakte peterselie erdoor.
Kneed van het mengsel 8 burgers met een doorsnede van ongeveer 7-8 cm, leg ze op een bord.
Dek alles af met plasticfolie en zet het voor minstens een uur in de koelkast.
Verwarm de boter in een koekenpan.
Leg de burgers in de pan en bak ze in 2-3 per kant tot ze krokant en diep goudbruin zijn.

Bereiding saus:
Haal alles uit de koekenpan en voeg bij de boter 2 eetlepels azijn en wat blokjes tomaat en dragon.
De saus afmaken met wat zout en peper.
Serveer de burgers met de saus en met een salade en gebakken aardappeltjes of leg het op een broodje met salade en doe er een schep saus overheen.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Krabburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.