Krab beignets

Dit zijn overheerlijke beignets. Ze zijn warm en koud erg smakelijk. Je kunt ze als broodbeleg eten of als een tussendoortje of als bijgerecht bij een avondmaaltijd.
Als je van een hartig ontbijt houdt, dan kun je ze ook nog als ontbijt eten. Ze zijn makkelijk te maken en ze smaken werkelijk heerlijk.
Door de halve chilipeper smaken de beignets pittig maar als je niet zo van pittig houdt, laat dan de chilipeper gewoon weg.
voor ongeveer 10 stuks

Ingrediënten:
2 blikjes krabvlees van 170 gram, uitgelekt
½ rode chilipeper, fijngehakt
75 gram taugé
3 bosuitjes, fijngehakt
3 eieren, losgeklopt
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: zeef + schaal, schaal, wok of friteuse

Bereiding:
Laat het krabvlees boven een schaal in een zeef uitlekken.
Hak de chilipeper en de bosuitjes fijn en doe deze in een schaal.
Spoel de taugé schoon en voeg deze bij de chilipeper en bosuitjes.
Voeg nu de uitgelekte krabvlees erbij en breek 3 eieren boven de schaal en meng alles goed doorelkaar.
Voeg als laatste de zwarte peper en zout toe.
Meng alles goed doorelkaar.
Doe een laagje olie in de wok en verhit deze.
Als de olie goed heet is, schep je met een juslepel 2 of 3 beignets in de wok.
Frituur elke beignets totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.