Korma met kalkoenvlees

Korma wordt normaal gesproken van lamsvlees gemaakt. Ik heb het gemaakt met kalkoenvlees, dat vind ik lekkerder dan lamsvlees.
Dit recept lijkt een bewerkelijk recept, maar dat valt eigenlijk wel mee.
Het is wel aan te raden om het vlees een dag van te voren al te laten marineren, dan is het bereiden van het vlees op de dag zelf zo gemaakt.

Er is geen lactosevrije Griekse yoghurt te koop, daarom heb ik een halve liter lactosevrije yoghurt laten uitlekken. Dan heb je zo beetje dezelfde dikte als de Griekse yoghurt.

Ik was een beetje huiverige voor de smaak van het vlees, aangezien ik niet zo fan ben van de zure smaak maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik gesmuld heb van de Korma.
Het vlees was zacht en niet te overheersend van smaak qua kruiden. Heerlijk gewoon.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram kalkoen of kipfilets, in grote stukken gesneden
250 gram Griekse yoghurt of uitgelekte lactosevrije yoghurt
1 rode chilipeper, fijngesneden
1-2 knoflookteentjes, fijngesneden
1 cm verse gember, geschild en fijngesneden
3 eetlepels olie
2 theelepeltjes garam masala (klik)
200 ml kokosmelk
scheutje tamarinesaus
50 gram amandelschaafsel of amandelen klein gesneden, geroosterd
paar takjes koriander, fijngesneden
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Marinadetijd: 4 uur of gewoon een dag van te voren
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Verder nog nodig:
braadpan of hapjespan, schaal met deksel

Bereiding:
Rooster de amandelen in een kleine pan met dikke bodem, oppassen dat het niet verbrandt.
Zet de geroosterde amandelen apart.
Bestrooi het kalkoenvlees met zout.
Pak een schaal en giet hierin de yoghurt.
Voeg de fijngesneden chilipeper, knoflook, gember door de yoghurt en leg de kalkoenstukken in de yoghurt.
Laat het nu minstens 4 uur marineren, langer is ook goed.
Voordat je de korma gaat maken, pak je de schaal met kalkoenvlees uit de koelkast en laat je het op kamertemperatuur komen.
Neem het kalkoenvlees uit de yoghurt.
Doe wat olie in de braadpan of hapjespan en bak hierin het kalkoenvlees rondom aan.
Draai het vuur lager en voeg de marinade toe.
Bestrooi het kalkoenvlees met garam masala.
Voeg de kokosmelk, tamarinesaus en de helft van de amandelenschaafsel of stukjes erbij.
Laat het met de deksel op de pan 20-25 minuten op een laag vuurtje sudderen.
Het moet wel blijven pruttelen.
Neem de deksel van de pan en laat het vocht op een laag vuurtje inkoken.
Bestrooi voor het serveren met de koriander en de rest van de amandelen.
Serveer dit gerecht met rijst en wat groenten.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.