Koolrolletjes met gehakt

Vandaag en gisteren heb ik paar drukke dagen gehad, daarom is hier weer een recept uit de oude doos. Dit recept staat ook al sinds 2009 op mijn site. Koolrolletjes met gehakt is een recept wat ik zelf bedacht heb. De koolbladeren heb ik eerst geblancheerd voor 2-3 minuten. Toen het gehakt gemaakt. Met een eetlepel wat gehakt in een koolblad gelegd en daar een rolletje van gemaakt. De koolrolletjes in een ovenschaal gelegd en tomatenketchup erover gegoten en vervolgens in de oven gezet.

voor 6 personen

Ingrediënten:
200 gram mager (runder)gehakt
1 grote ui, fijngesnipperd
2 champignons, klein gesneden
een halve winterwortel, geraspt
6 bladen Chinese kool, geblancheerd
6 eetlepels gekookte rijst
olie
kopje water

Kruiden:
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel hotspicekruiden of kerriepoeder
bieslook, gehakt
1 eetlepel suiker
paar druppels citroensap
1 eetlepel soja-ketjap
2 eetlepels tomatenketchup
zout en peper (naar smaak)

Voorbereiding: 10-20 minuten
Bereiding: ongeveer 50 minuten
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verder nog nodig: ovenschaal

Bereiding:
Blancheer de koolbladeren. Spoel af met koud water en dep de bladeren droog.
Roerbak het gehakt met de ui, champignons en de geraspte winterpeen in wat olie.
Doe de kruiden, de soja-ketjap en tomatenketchup er bij en meng alles goed door elkaar heen.
Als laatste doe je de gekookte rijst er bij. Alles goed mengen.
Pak een koolblad en leg daar een flinke schep gehakt met rijst op en rol het blad dicht.
Leg dit met de open kant naar beneden in een ingevette ovenschaal.
Maak de volgende 5 koolrolletjes op dezelfde manier af.
Giet het water over de koolrolletjes.
Doe ook wat tomatenketchup er overheen.
Afmaken met wat versgemalen peper en zout naar smaak.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven, plusminus 50 minuten.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.