Ook dit is een Indonesisch recept en het heet roedjak ketimoen. Ik noem het gewoon komkommer met chilipeper, want dan weten we precies wat het is.
De meeste tijd ben je kwijt met de chilipepers. De komkommer zelf is snel in plakjes gesneden. Je moet er trouwens wel wat zout over de komkommerplakjes strooien en laten uitlekken.
Dit recept is een vegetarisch én veganistisch gerecht. Het is lekker pittig en door de komkommer heerlijk fris.
voor 4-6- personen
Ingrediënten:
1 grote komkommer, in plakjes gesneden
1-2 rode chilipepers, ontzaad en fijngesnipperd
½ eetlepel suiker
2 eetlepels olie
citroensap
zout
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Uitlektijd komkommers: ongeveer 15 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: schaal, vergiet
Bereiding:
Snijd de komkommer in dunne schijfjes en strooi er zout op en laat ze in een vergiet uitlekken.
Snipper de chilipepers.
Doe de komkommerschijfjes in een schaal en voeg daar de chilipepers, citroensap, suiker en olie bij.
Schep alles door elkaar.
Dek de schaal af met een bord en zet de schaal in de koelkast totdat je het gebruikt.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Ik snij de komkommer altijd met de kaas schaaf, mooi dun en snel, lekker recept weer van jou 😉