Kokoskoek is een behoorlijke zoete koek en dat komt mede door de kokos en de suiker.
Als de koek afgekoeld dat wordt hij enigszins hard, maar met een scherp mes is het nog goed om blokjes van te snijden. Laat de koek wel eerst goed afkoelen voordat je hem snijdt, anders snijd je hem tot prut.
Gebruik zeker bakpapier tijdens het bakken, want de onderkant van de koek verbrandt heel erg snel. De koek smaakt heerlijk zoet, heerlijk met een kop koffie of thee.
voor 1 koek/taart
Ingrediënten:
250 gram geraspte kokos of kokosmeel
200 gram suiker
2 eieren
30 gram glutenvrije bloem
30 gram olie (afwegen op de weegschaal)
1½ theelepel geraspte citroenschil
zout naar smaak
wat boter om de bakvorm in te smeren
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: ronde of rechthoekige bakvorm, bakpapier, beslagkom, lepel
Oven voorverwarmen: 150 graden
Bereiding:
Doe alles in een beslagkom en meng alle ingrediënten goed doorelkaar.
Smeer de bakvorm in met wat boter en leg er bakpapier op (zo krijg je de koek makkelijk uit de vorm).
Schep het deeg over in de bakvorm en druk het aan met een lepel.
Zet het in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Haal het na 30 minuten uit de oven en laat het afkoelen.
Haal de koek uit de bakvorm als de koek koud is geworden.
Snijd hem in kleine rechthoekige of langwerpige stukjes.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl