Kokosjam

Kokosjam is een zoet recept. Het wordt gegeten als toetje met wat gemalen amandelen of pistachenoten. Je kan het ook eten als broodbeleg. Daarom heb ik dit recept ook gemaakt. De smaak is zoet. Kokosjam is trouwens ook goed te eten zonder de noten.

voor 3 potten

Ingrediënten:
500 gram geraspte, gedroogde kokos (is te koop bij de Turkse winkel)
2 eetlepels oranjebloesem- of rozenwater (dit is te koop bij de Turkse winkel)
500 gram suiker
2 eetlepels citroensap
100 gram blanke amandelen of 100 gram pistaches, fijngehakt (desgewenst)

Voorbereidingstijd: 5 minuten plus een dag weektijd voor het kokosmengsel
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: potje met een deksel

Bereiding:
Sprenkel het oranjebloesem- of rozenwater over de kokos en giet er zoveel water bij tot het net vochtig is.
Roer door elkaar.
Laat dit mengsel een nacht weken en zacht worden.
Maak een siroop door de suiker met 150 ml water en het citroensap aan de kook te brengen.
Zet het vuur zacht zodra het begint te koken, anders kook het snel over.
De siroop is klaar zodra het helemaal doorzichtig is geworden.
Voeg de geweekte kokos toe en breng het geheel onder voortdurend roeren, langzaam aan de kook.
Haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt.
Laat het een beetje afkoelen en giet het in potten.

Hoe eet je dit:
Dit kan je als een toetje eten met wat slagroom en wat gehakte amandelen of pistachenoten.
Je kan dit ook als broodbeleg eten.
Bron: De Joodse keuken

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.