Kokosijs

Kerst en ijs eten, dat is iets wat traditioneel is in mijn familie. Ikzelf ben geen ijsliefhebber. Ik eet het af en toe eens in de zomer als er een hittegolf is, meer niet. Maar de rest van mijn familie wel. Er zijn er dan ook 2 die met recht ijsmonsters genoemd kunnen worden. Deze ijsmonsters eten gerust elk een bak van 1 liter op. Een van de ijsmonsters is mijn man, dus ik heb ook gelijk een ijskeurmeester in huis. Tegenwoordig is het ingewikkeld om gewoon ijs te kopen, want er mag geen melk of yoghurt, geen citrusvruchten, geen vanille en geen chocolade in. O ja, en geen gluten en dextrose/glucosestroop gemaakt van tarwe. Dat betekent dus dat ik zelf ijs ga maken. Ik wilde het wel simpel houden, dus met kokosmelk, geraspte kokos en suiker en om de smaak van kokos nog even extra te benadrukken ook nog kokosessence er in. Vandaag heb ik kokosijs gemaakt en het ijs is door mijn man goedgekeurd. Ik had trouwens nog wat saffraansiroop over van de gepocheerde peren in saffraansiroop en daar heb ik het ijs mee versierd. Het ziet er gelijk leuk en vrolijk uit.
voor ongeveer 1 liter ijs

Ingrediënten:
1 liter ongezoete kokosmelk
150 gram kristalsuiker
½ theelepel kokosessence (te koop bij supermarkten of toko’s)
60 gram ongezoet geraspte kokos

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 a 20 minuten
Verder nog nodig: ijsmachine en een fijne zeef

Bereiding:
Zet alle ingrediënten afgemeten klaar, zodat je achter elkaar kan doorwerken.
Doe de kokosmelk en de suiker in een kom en roer dit door totdat de suiker is opgelost.
Roer de kokosessence en het grootste gedeelte van de geraspte kokos er door heen.
Doe het mengsel in een ijsmachine en laat het tot ijs draaien volgens de gebruiksaanwijzingen van de ijsmachine.

Afwerking:
Schep het ijs in schaaltjes en schenk er eventueel een saus erover en/of bestrooi het met een klein beetje kokos.
Bron: eigen recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.