Kokos met mango en chiazaad is een stevige en een gezonde ontbijtrecept of tussendoortje. Er zitten geen toegevoegde suiker of ander zoetige spul in, dus ook geen zoetstof of dadels.
Het enige wat hier zoet smaakt zijn de mangostukjes en de kokosrasp, meer niet. Het is een lekkere combinatie.
voor 2-4 personen
Ingrediënten:
46 gram chiazaad
300 ml kokosmelk
1 mango, door de helft gesneden
kokosrasp (te koop bij reformzaken of toko’s)
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten of langer
Verder nog nodig: mooie glazen of schaaltjes, beslagkom om te mengen, weegschaal
Bereiding:
Doe het chiazaad en de kokosrasp samen met de kokosmelk in een schaal en meng alles goed door elkaar.
Snijd een helft van de mango in kleine stukjes en doe deze bij het kokos-chia-mengsel.
Roer alles goed door elkaar.
Dek de beslagkom af en zet hem voor minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
Na het uur verdeel je de pudding over 2 of 4 glazen/schaaltjes.
Snijd de tweede helft van de mango in wat grotere stukken verdeel deze over de glazen of schaaltjes.
Serveer het direct.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl