Kofta kerrie is een recept uit India. Kofta betekent niet meer dan vleesballetjes ondergedompeld in een saus. In dit recept is de kofta kerrie gehaktballetjes in een tomatenkerriesaus gemaakt.
Een makkelijk recept om te maken en eigenlijk is dit recept ook best wel snel gemaakt. Voor de rest eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept.
De gehaktballetjes smaken heerlijk gekruid. Verder is dit recept glutenvrij, graanvrij, lactosevrij en notenvrij.
voor 4 personen
Ingrediënten gehaktballetjes:
450 gram rundergehakt
½ theelepeltje gemberpoeder
½ theelepeltje knoflookpoeder
1 theelepel garam masala (klik)
½ theelepeltje chilipoeder
1 ei
2 eetlepels fijngesneden koriander
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Ingrediënten saus:
50 gram boter
1 ui, fijngesnipperd
6 kardemompeulen, gekneusd
1 kaneelstokje
1 laurierblaadje
½ theelepel gemberpoeder
½ knoflookpoeder
1 theelepel kerriepoeder
400 ml tomatenpasata, naturel
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 43 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan, bord
Bereiding gehaktballetjes:
Kneed het gehakt met de kruiden en het ei.
Maak 20 kleine gehaktballetjes en leg ze op een bord.
Zet de gehaktballetjes tijdelijk even in de koelkast.
Bereiding saus:
Pak de braadpan of hapjespan.
Smelt de boter en bak de ui 4 minuten.
Voeg de kruiden erbij en bak dit 3 minuten mee.
Voeg de tomatensaus toe en roer alles even goed door elkaar.
Breng de saus op smaak met zout (naar smaak) en versgemalen zwarte peper.
Schep de gehaktballetjes in de saus.
Breng alles even aan de kook en zet het vuur laag als het begint te pruttelen.
Laat de saus met de gehaktballetje nu 30 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer de kofta kerrie met rijst en geroerbakte groenten of met een salade.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl