Behalve speculaaskruidenmix (klik) heb je ook koekkruiden. Deze kruidenmixen lijken wel op elkaar, maar verschillen ietsjes qua ingrediënten.
Koekkruiden gebruik je bij (de echte) pepernoten en kruidkoek.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
voor ongeveer 22 gram
Ingrediënten:
5 theelepels gemalen kaneel
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel gemalen koriander
½ theelepel gemalen piment
½ theelepel gemalen foelie
½ theelepel gemalen kardemom
1 theelepel witte peper
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 minuten
Verder nog nodig: schaaltje om te mengen, kruidenpotje met deksel en etiket
Bereiding:
Doe alles in het kruidenpotje en draai de deksel erop en schud alles goed doorelkaar.
Plak er een etiket met naam op het potje en klaar ben je.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl