Koekjesdeeg voor een taartbodem

De koekjesdeeg recept is wat ik gebruik heb bij de lactosevrije kwarktaart. Uiteraard kan je deze bodem ook gebruiken voor andere taarten. Het is makkelijk en snel gemaakt, want je doet de koekjes in een keukenmachine en de rest van de ingrediënten.

voor 1 taart

Ingrediënten:
120 gram volkoren koekjes (0f 60 gram koekjes en 60 gram gemalen amandelen of hazelnoten)
80 gram boter

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: springvorm, keukenmachine of een plastic zak en een deegroller.

Bereiding keukenmachine:
Doe de koekjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
Doe de kruimels in een schaal en voeg de boter toe.
Meng alles goed door elkaar tot u een zanderig deeg hebt.
Beboterd de bakvorm en druk het deeg in de bakvorm en laat het voor 30 minuten in de koelkast staan.

Bereiding plastic zak en deegroller:
Doe de koekjes in een plastic zak en sla met de deegroller alles fijn.
Doe de kruimels in een schaal en voeg de boter toe.
Meng alles goed door elkaar tot u een zanderig deeg hebt.
Beboter de springvorm en druk het deeg in de bakvorm en laat het voor 30 minuten in de koelkast staan.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.