Knolselderij-aardappelpuree

Dit is weer eens wat anders dan alleen aardappelpuree. Door de knolselderij heeft de puree een sterkere smaak dan wat je gewend bent met alleen aardappelen. De smaak is lekker pittig van smaak.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
1 knolselderij van 500 gram, geschild en in blokjes gesneden
250 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 bosje peterselie
75 ml kokosmelk (mensen zonder lactose-intolerantie kunnen gewoon slagroom gebruiken)
40 gram boter
versgemalen zwarte peper
snufje rode paprikapoeder
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: pan, keukenmachine of groentemolen of een stamper

Bereiding:
Schil de aardappelen en de knolselderij en snijdt ze in blokjes.
Kook ze gaar in een grote pan met water en wat zout.
Giet de blokjes af en laat ze even uitlekken.
Doe alles terug in de pan en laat ze voor 10 minuten afkoelen.
Stamp de blokjes tot puree of doe ze over in een keukenmachine en haak alles grof.
Breng in een aparte pan de kokosmelk met de boter aan de kook.
Voeg de gestampte knolselderij en aardappelen er bij.
Hak de peterselie fijn en voeg dat bij het mengsel.
Meng alles goed door elkaar en voeg de zwarte peper en het snufje paprikapoeder toe.
Proef even en voeg eventueel nog wat zout toe.
Serveer dit met groenten en een stukje vlees.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.