Dit is weer eens wat anders dan alleen aardappelpuree. Door de knolselderij heeft de puree een sterkere smaak dan wat je gewend bent met alleen aardappelen. De smaak is lekker pittig van smaak.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
1 knolselderij van 500 gram, geschild en in blokjes gesneden
250 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 bosje peterselie
75 ml kokosmelk (mensen zonder lactose-intolerantie kunnen gewoon slagroom gebruiken)
40 gram boter
versgemalen zwarte peper
snufje rode paprikapoeder
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: pan, keukenmachine of groentemolen of een stamper
Bereiding:
Schil de aardappelen en de knolselderij en snijdt ze in blokjes.
Kook ze gaar in een grote pan met water en wat zout.
Giet de blokjes af en laat ze even uitlekken.
Doe alles terug in de pan en laat ze voor 10 minuten afkoelen.
Stamp de blokjes tot puree of doe ze over in een keukenmachine en haak alles grof.
Breng in een aparte pan de kokosmelk met de boter aan de kook.
Voeg de gestampte knolselderij en aardappelen er bij.
Hak de peterselie fijn en voeg dat bij het mengsel.
Meng alles goed door elkaar en voeg de zwarte peper en het snufje paprikapoeder toe.
Proef even en voeg eventueel nog wat zout toe.
Serveer dit met groenten en een stukje vlees.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl