Knoflooksaus

We gaan even stinken. Knoflooksaus is een saus waar je van houdt of niet. Ik ben er geen fan van, maar mijn man vindt het heerlijk. Ik heb het dan toch gemaakt, want het is zo makkelijk om het zelf te maken en je weet dan precies wat er in zit. Ik heb de saus wel lactosevrij gemaakt en kokoscrème gebruikt.

Ik heb het merk Aroy-D gebruikt, de ingrediënten van deze kokoscrème (voor desserts) zijn er slechts 2 en dat is 60% kokoscrème en water. Bijna puur dus. Hoe sterk je de knoflooksaus wilt hebben moet je uiteraard zelf weten, stinken doe je toch.

De saus smaakt heerlijk zei mijn man. Ik heb alleen een pink in de saus gedoopt en geproefd en ja, knoflooksaus zoals het hoort te smaken.

voor ongeveer 200 ml

Ingrediënten:
200 gram mayonaise (ik gebruik de Zaanse mayonaise van Van Wijngaarden)
50 ml kokoscrème/melk (ik heb het merk Aroy-D voor dessert gebruikt)
1-1½ theelepeltje verse citroensap
½ theelepel zoete paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
1-3 knoflookteentjes, uitgeperst

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: schaal om alles te mengen, maatbeker, potje of flesje om te bewaren

Bereiding:
Doe alles, behalve de uitgeperste knoflookteentjes in de schaal en meng alles goed doorelkaar.
Net zolang dat alle klonten eruit zijn.
Dit is de basissaus dus proef even en is de smaak goed, voeg dan de uitgeperste knoflook erbij.
Meng alles goed doorelkaar.
De saus moet dik vloeibaar zijn, is dat niet het geval voeg dan nog een eetlepel(s) mayonaise erbij en wat extra kruiden bij.
Giet het over in een potje of flesje en bewaar het in de koelkast.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.