Dit is een Indiaas recept en het wordt gebruikt in het recept Kippilaf. Het is eigenlijk een dunne knoflookpasta en heel erg simpel om te maken. Verder maar weinig te vertellen, het smaakt naar knoflook (hoe kan dat ook anders). Wil je een kleinere hoeveelheid maken, dan is de hoeveelheid water wat je gebruikt hetzelfde als de hoeveelheid knoflook. Namelijk 50 gram verse knoflookteentjes en 50 ml water.
voor ongeveer 125-150 ml
Ingrediënten:
125 gram verse knoflookteentjes, gepeld
125 ml water
Voorbereidingstijd: 3-5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: potje met deksel, keukenmachine of blender
Bereiding:
Pel de knoflookteentjes en doe ze in de keukenmachine of blender en maal ze tot moes.
Voeg als draaiende het water toe, totdat het een dunne pasta is geworden.
Giet het over in een potje met deksel.
Deze pasta kan een maand in de koelkast worden bewaard.
Bron: aangepast recept