Kleverige notenbrownies

Kleverige notenbrownies zijn heerlijke brownies. En vooral niet droog. Ze blijven tot bij het laatste stuk kleverig of ietsje vochtig. Ze smaken voortreffelijk. Het recept is makkelijk te maken en je hebt gelijk 15 stuks. Ook handig om te maken als traktaties voor op school of op het werk. Niemand die merkt dat dit glutenvrij is.

voor 9 brownies

Ingrediënten:
75 gram glutenvrije pure chocolade
100 gram boter
200 gram lichte basterdsuiker
2 eieren, losgeklopt
enkele druppels vanille-extract
50 gram gemalen amandelen
25 gram volkoren (Dove) rijstemeel
150 gram gemengde noten, geroosterd, grof gehakt

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: een vierkante bakblik, bakpapier
Oven voorverwarmen: 180 graden.

Bereiding:
Vet een bakblik van 28 x 18 cm in en bekleed het met bakpapier.
Doe de chocolade en boter in een grote vuurvaste kom en laat ze boven een pan met zacht kokend water smelten.
Roer de rest van de ingrediënten er door en meng goed.
Schenk het beslag in het bakblik en bak de koek 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot hij in het midden iets elastisch aanvoelt als u erop drukt.
Haal hem uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen in het blik.
Snijd hem in 15 stukken.
Bron: Glutenvrij bakboek

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Kleverige notenbrownies

    1. Ja, dit is 100% lactosevrij. De meeste pure chocolade van meer dan 80% zijn lactosevrij. Je kunt in het livaad kijken welk merk geschikt is.
      Ik heb Côte D’or 86% NOIR BRUT gebruikt. De ingrediënten hiervan zijn: Cacaomassa*, cacaoboter*, magere cacao*, suiker, aroma, emulgator (sojalecithine). Cacao: ten minste 86%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.