Ik wilde een taart maken met een vrucht die ik nog niet eerder had gebruikt. Dat is de kiwi geworden. Ik heb de kiwi’s in dikke plakken gesneden en dat samen met het deeg een overheerlijke taart gemaakt. Ik was eerst nog bang dat de taart veel te nat zou zijn. Een kiwi bevat namelijk wel veel sap, maar gelukkig was dat niet het geval. Serveer de taart eventueel met wat slagroom of poedersuiker. Voor de mensen die een notenallergie hebben, gebruik gewoon zelfrijzend glutenvrije bakmeel.

voor 1 klein taartje van 20 cm
Ingrediënten:
150 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels gemalen hazelnotenmeel
150 gram suiker
150 gram boter
3 eieren
scheutje rum van dr. Oetker of van een ander merk
3 kiwi’s, in dikke plakken snijden
Voorbereidingstijd: 8-10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: kleine ronde bakvorm van 20 cm, bakpapier
Oven voorverwarmen: 180 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de kiwi’s en snijd ze in dikke plakken van ongeveer 4-5 mm dik.
Klop de eieren met de suiker totdat het lichtgeel is geworden.
Voeg de boter toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg vervolgens het meel erbij en roer alles goed door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt.
Vet het bakblik in en leg op de bodem van de bakvorm een stuk bakpapier.
Giet het deeg in de bakvorm en leg de kiwiplakken op het deeg.
Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten.
Controleer met een taartprikker of de taart gaar is.
Laat hem afkoelen voor ongeveer 30 minuten en haal hem dan voorzichtig uit de bakvorm.
Serveer hem met wat slagroom of poedersuiker.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl