Kipvulling: salie met appel

Dit is een recept om een kip of kalkoen mee op te vullen. Het is een heerlijke vulling, die je trouwens ook zo kan opeten of op een boterham, maar als je er augurken en een gekookt eitje erbij doet met eventueel wat blokjes ham of kaas dan heb je ook een heerlijke salade gemaakt. Ik heb het gebruik om er een kip mee te vullen (dat recept komt a.s. dinsdag). De rest heb ik in een diepvriesdoos gedaan en in de vriezer gezet. Later kwam ik erachter dat ik nog een foto moest maken, dus heb ik het weer snel uit de vriezer gepakt en direct een foto gemaakt.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
2 grote aardappelen, geschild en fijngehakt
2 uien, fijngehakt
2 pastinaken, geschild en fijngehakt
2 appels, geschild en fijngehakt
50 gram paneermeel*
50 gram boter
1 ei
100 gram kipfilet of kalkoenfilet, fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte verse salie
1 eetlepel fijngehakte verse platte peterselie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 20-30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: pan en een hapjespan

Bereiding:
Kook de aardappelen samen met de gehakte uien, pastinaken gaar en laat ze uitlekken.
Smelt de boter in de hapjespan en bak het fijngehakte kip of kalkoenvlees gaar en voeg dan de gekookte groenten toe en bak het mengsel voor nog eens 1-3 minuten.
Voeg zout naar smaak en versgemalen zwarte peper toe.
Zet het vuur uit en roer de appelstukjes er door heen en laat alles afkoelen.
Proef het even en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Bron: aangepast recept

* het betreft hier glutenvrij paneermeel

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.