Kipteriyaki

Kipteriyaki is een overheerlijk recept en o zo makkelijk te maken. Ik heb dit recept vegetarisch gemaakt (voor mijn man) en met kip voor mezelf. Behalve kip kan je dit recept ook met een ander soort vlees of vis maken. Samen met de paksoi, puntpaprika, ui en champignons heb je een overheerlijk en volledige maaltijd op tafel.

Normaal maakt je de teriyakisaus (klik) eerst apart in een steelpannetje, maar ik heb het nu in combinatie van het kippenvlees gemaakt. Door het roerbakken wordt de suiker goed opgenomen door de rest van de ingrediënten. Maar je kunt natuurlijk ook eerst de teriyakisaus maken en dat later bijvoegen bij de saus. Voor de rest maar weinig te vertellen.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 paksoi, in repen van 2 cm snijden
1 grote ui of 1 kleine uien, grof gesnipperd
3 verschillende kleuren puntpaprika, grof gesneden (in vierkanten stukken van 2-3 cm)
10 grote champignons, in 6 stukjes gesneden
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
250-300 gram kipfilet, in dikke repen gesneden van ongeveer 2 cm dik
olie om in te bakken
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
300-350 gram rijst of rijstnoedels
glutenvrije teriyakisaus (klik)
1-2 afgestreken eetlepels maïzena + 1-2 eetlepels teriyakisaus

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Marineringstijd: 15-30 minuten
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Verder nog nodig: wok, schaal, schaaltje

Bereiding:
Kook de rijst of noedels volgens de verpakking
Snijd de kipfilet in dikke repen.
Maak de teriyakisaus (klik) en gebruik hiervan 4 eetlepels om het vlees te marineren.
Doe wat olie in de wok en roerbak hierin de kiprepen met de marinade saus.
Zodra de kiprepen aan de buitenkant gebakken is schep je het uit de wok, op een bord en zet het even apart.
Neem 1-2 eetlepels van de saus en voeg hierbij de maizena en maak er een papje van.
Zorg dat alle klontjes opgenomen zijn en zet dit even apart.
Doe wat olie in de wok en roerbak hierin de ui voor 3 minuten.
Voeg de champignons bij de ui en roerbak dit 2 minuten op een niet al te hoog vuur.
Voeg dan de paprika stukjes en roerbak dit voor 5 minuten.
Doe als laatste de paksoirepen erbij en roerbak alles voor 1 minuut.
Doe de kiprepen terug in de wok en voeg de saus bij de groenten en laat dit zo 10 minuutjes zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is.
Leg een deksel op de wok.
Voeg na 8 minuten de saus met maïzena erbij, zodat de saus wordt gebonden.
Na de 2 minuten proef je even en maak je het af met wat zout en peper.
Schep wat rijst of rijstnoedels op een bord en schep wat kipteriyaki groentesaus erbij.
Serveer het direct.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.