Kippilaf

Kippilaf heet in het Indiaas Murgh Pulao. Het is een makkelijk recept om te maken.
De bouillon hoeft niet heel erg lang te koken. In ieder geval niet langer dan 5 minuten, want het gaat hier meer dat de kruiden opgenomen worden door het hete water.
De kipfiletstukken worden pas echt gaar gekookt in de hapjespan. Dit recept is dan ook binnen 15-20 minuten klaar.

Dat is ook precies de kooktijd van de rijst. Snijd de kipfilet niet in al te grote stukken, want dat betekent weer dat de kooktijd langer wordt. Snijd ze ook niet te klein.

Geef bij dit recept geroerbakte groenten of een salade. Heb je een notenallergie, laat dan de noten weg.

kippilafvoor 4 personen

Ingrediënten:
300 gram kipfilet (of kalkoenfilet), in stukken gesneden
600 ml water
300 gram basmatirijst of padanrijst
2 laurierblaadjes
uienzout (klik)
1 theelepeltje garam masala (klik)
1 theelepeltje gemberpasta (klik)
1 theelepeltje knoflookpasta (klik)
olie om in te bakken.
ter garnering: 3 eetlepels gemengde noten en rozijnen

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 15-20 minuten
Verder nog nodig: pan voor 600 ml water, hapjespan

Bereiding:
Doe de kipfiletstukken en het water in een pan en voeg hierbij de laurierblaadjes, het uienzout en de gember-knoflookpasta en de garam masala erbij.
Breng alles aan de kook en laat het zo paar minuten koken.
Verhit de olie in de hapjespan en voeg hierin de rijst toe.
Roer net zolang totdat de rijst verkleurt.
Doe de kip en de bouillon bij de rijst en leg de deksel op de hapjespan en laat het koken tot de kip en de rijst gaar zijn.
Garneer de kippilaf met gemengde noten en rozijnen.
Geef er eventueel geroerbakte groenten of een salade bij.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.