Kippensoep

Van de week had ik doperwten op de Franse wijze gemaakt. Daar had ik nog kippenvlees in bouillon van over. Daar heb ik mijn kippensoep van gemaakt. Je moet tenslotte er iets van maken en soep is altijd lekker. Het is mijn eigen recept. Ik gebruik eigenlijk geen vermicelli in mijn soep. De reden is dat ik het ook nooit in huis heb. Daarom gebruik ik altijd spaghetti. Deze breek ik in kleine stukjes. Je kan natuurlijk ook gewoon ander soort pasta gebruiken. De soep smaakt heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram kipfilet
1 liter water
2 blokjes kippen of groentebouillon
½ winterwortel, in dunne reepjes gesneden
2 bosuitjes, in dunne plakjes gesneden
½ bakje champignons, in halve plakjes gesneden
½ prei, in dunne ringen snijden
handje vol glutenvrije vermicelli of gebroken glutenvrije spaghetti
versgemalen zwarte peper
rode paprikapoeder
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: soeppan

Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
Snijd de winterwortel, champignons, bosuitjes en de prei.
Kook 1 liter water met 2 blokjes bouillon.
Zodra het water kookt doe je kipfilet en de groenten erbij.
Even goed door elkaar mengen.
Voeg de zwarte peper en de rode paprikapoeder er bij, weer goed roeren en laat de soep op een
laag vuurtje voor 15 minuten pruttelen.
Voeg dan de vermicelli of gebroken spaghetti (of een andere pastasoort) er doorheen.
Laat de soep nog eens voor ongeveer 15 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
Doe soep is klaar zodra de vermicelli (of spaghetti) gaar is.
Even proeven en voeg zo nodig ietsje zout toe.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Kippensoep

  1. Ik weet niet hoor maar er zitten gluten in vermicelli 🙁 (toch?) En dan waar koopn je glutenvrije vermicelli (jaja net aan dieet begonnen)

  2. Je hebt kippenbouillonblokjes gebruikt, maar er niet bij geschreven van welk merk.
    De meeste bouillonblokjes bevatten tarwe: dus GLUTEN’
    Graag een nadere omschrijving
    Gr
    Lucas

    1. Hallo Lucas,

      ik heb zelf een keer kippebouillon gemaakt, zie dit recept: https://www.glutenvrijkookhoekje.nl/kippenbouillon.html Misschien dat je dit recept zou kunnen gebruiken.
      Maar als ik geen zelfgemaakte kippenbouillon heb, dan gebruik ik deze bouillonblokjes: http://www.glutenvrijemarkt.com/heldere-groentebouillon.html Deze zijn glutenvrij en tarwezetmeelvrij en zijn ook gewoon te koop bij reformzaken. Ik gebruik dus geen kippenbouillonblokjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.