Kippenragout met asperges

Kippenragout met asperges is een heerlijk recept. Het is ook geen ingewikkeld recept om te maken. Het meeste werk heb je met het schoonmaken en het snijden van de groenten en het kippenvlees. Lekker met rijst.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
3 eetlepels boter
2 eetlepels bloem*
1 liter kippenbouillon
500 gram witte asperges, in stukjes van 3 cm gesneden
180 gram champignons, gehalveerd of in vieren
1 bosuitje, in reepjes gesneden
100 gram diepvries doperwtjes
1 mespunt versgeraspte nootmuskaat
beetje water met een flinke eetlepel aardappelmeel
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
½ eetlepel suiker

Voorbereidingstijd: 10 minuten, plus rusttijd
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: braadpan

Bereiding:
Voeg de 3 eetlepels boter in een verhitte braadpan en roer dan de 2 eetlepels bloem erdoor.
Voeg de 1 liter kippenbouillon toe en al roerend aan de kook brengen.
Kip door de saus scheppen, met wat zout, versgemalen peper, suiker en 1 mespunt versgeraspte nootmuskaat.
Laat dit met het deksel op de pan op een laag vuurtje 20 minuten stoven.
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm.
Maak de champignons schoon en halveer ze of als ze erg groot zijn in vieren.
De bosuitjes schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
Voeg de asperges stukjes en de champignons bij de saus en roer even goed door.
Laat het dan nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de bosuitje en de diepvries doperwten bij de ragout toe en zet het vuur iets hoger totdat het begint te koken.
Voeg dan het water met daarin de aardappelmeel opgelost toe.
Zet het vuur weer lager en laat dit nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Lekker met rijst of aardappelen.
Bron: aangepast recept

* het betreft hier glutenvrije bloem

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.