Dit is een recept wat ik eigenlijk meer uit luiheid had gemaakt. Gewoon verschillende groenten gepakt en wat kruiden. Wat olie in de pan en mengen maar.
Omdat ik bij dit recept geen rekening hoefde te houden met mijn man en omdat dit een recept met vlees is, kon ik het ook lekker scherp maken. Precies zoals ik het lekker vind.
Het grote stuk vlees heb ik op het groentemengsel neergelegd en op een laag vuurtje gaar laten worden.
Inmiddels heb ik dit recept al twee keer gemaakt. Helaas had ik van de eerste keer geen foto gemaakt, want ik had het gare kippenvlees met twee vorken losgetrokken.
Op de onderstaande foto heb ik het kippenvlees in grotere stukken gesneden.
Omdat ik tegen mijn man zei dat dit recept wel erg lekker is, vroeg mijn man of ik het ook vegetarisch met quornblokjes kon maken. Dat heb ik uiteraard gedaan.
Hier is het vegetarische quorn sudderrecept (klik) van dit recept.
Dit recept is glutenvrij, eivrij, notenvrij, graanvrij en lactosevrij.
voor 4 personen
Ingrediënten:
300 gram kip of kalkoenfilet (een groot stuk, geen blokjes)
1 ui, grof gesneden
3 grote champignons, gehalveerd en in plakje gesneden
kneep tomatenketchup
1 eetlepel Oestersaus
Scheutje glutenvrije ketjap
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels sambal oelek
versgemalen peper
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan
Bereiding:
Begin met de champignons, zodra deze zacht beginnen te worden, voeg je de ui toe en roerbak je dit 5 minuten.
Voeg de tomatenketchup, oestersaus, ketjap, gembersiroop, sambal en de versgemalen witte peper toe en meng alles goed doorelkaar.
Voeg dan de kip of kalkoen en zet het vuur of kookplaat lager, zodat het vlees langzaam kan garen.
Controleer na 15 minuten of het kippen of kalkoenvlees gaar is.
Is dat het geval, snij het vlees in plakjes en roer dit goed doorelkaar.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl