Dit recept kwam ik van het weekend tegen in een van mijn kookboeken: kipgoulash. Ik heb het recept aangepast en volledig lactosevrij gemaakt. Het is een makkelijk recept en is binnen het uur klaar. Het smaakt heerlijk.
voor 4 personen
Ingrediënten:
700 gram kipfilet, in grove stukken gesneden
1 ui, in ringen gesneden
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
2 paprika’s (rood en groen), ontdaan van zaadlijsten en in blokjes gesneden
1 eetlepel paprikapoeder
125 gram gezeefde tomaten (passata)
1 takje of 1 theelepeltje marjolein
120 ml rode wijn
250 ml kippenbouillon of groentebouillon
125 gram kokosmelk
1 flinke eetlepel maïzena
1 handjevol gehakte bladpeterselie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: braadpan
Bereiding:
Verwijder indien nodig het vet van de kipfilet en snijd ze in grove stukken.
Doe de stukken kip met de ui, knoflook, de paprikablokjes, paprikapoeder, de gezeefde tomaten en de marjolein in de braadpan.
Schenk de wijn en de bouillon erbij.
Zet het vuur op een middelmatig vuurtje en laat dit 25 minuten langzaam pruttelen totdat de kip gaar en mals is.
Meng de kokosmelk en de maïzena in een kleine kom en roer dit door het kipmengsel heen.
Verwarm dit 10 minuten mee of tot de saus is ingedikt.
Voeg zout, peper naar smaak toe en voeg als laatste de gehakte peterselie toe.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Dit klinkt wel erg lekker…. gaan we even bewaren in het mapje ‘uit te proberen’.