Kip-yakitori

Een Japans recept dit keer. Weinig over te zeggen. Je moet het vlees minstens 2 uur van te voren laten marineren en dan aan de satéstokjes rijgen en dan op de grill bakken.

voor 12 stuks

Ingrediënten:
4 kipfilets (uit 1 kipfilet maakte ik 3 kip-yakitori stokjes met elk 4-5 stukjes vlees)
een vleugje cayennepeper of chilipoeder.

Voor de marinade:
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels sake
4 eetlepels mirin (zoete rijstwijn) of droge sherry
1-2 eetlepels suiker

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Marineren: 2 uur
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: lange satéstokjes en een grillpan

Bereiding:
Roer alle ingrediënten voor de marinade in een schaaltje door elkaar en laat de kipfilets er minstens 2 uur in marineren.
Verwarm de grill op hoogste stand.
Prik de satéstokjes in een golvende beweging door de kipfilets.
Smeer met een kwastje de resterende marinade op de yakitori’s en leg ze op de grill.
Laat elke kant ongeveer 5 minuten garen.
Controleer of het kippenvlees echt gaar is.
Leg de yakitori op een bord en strooi er eventueel wat cayenne of chilipoeder op.
Serveer de stokjes warm met wat rauwkost en rijst.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.