Kip drumsticks met honing

Kip drumsticks met honing is een heerlijke combinatie van zoet en scherp (mosterd). Wil je geen honing gebruiken, gebruik dan bijvoorbeeld agavesiroop of kokosbloesemsiroop. Serveer de drumsticks eventueel met gebakken aardappelschijfjes of met patat. Of met rijst en met een salade, maar ook bij gekookte aardappelen en groenten smaken de drumsticks er goed bij. Verder maar weinig te vertellen over dit recept.

kip drumstick met honing

voor 4 personen

Ingrediënten:
8 kip drumsticks of kippenpoten
2½ eetlepels honing
2 eetlepels olie
1 eetlepels glutenvrije mosterd
1 theelepeltje zout
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepeltje versgemalen zwarte peper
1 eetlepel tomatenketchup
1 theelepeltje suiker

Voorbereidingstijd: 3 minuten
Marineringstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 75-90 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, ovenschaal, schaal, afsluitbare plasticzak of een diepvrieszak met een knijper, aluminiumfolie
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Doe alle kruiden, olie, mosterd en honing bij elkaar in een schaal en meng alles goed door elkaar.
Giet de marinade over in een plasticzak (eventueel afsluiten met een knijper) en doe hier de drumsticks bij.
Kneed de marinade goed door de drumsticks, zodat alles goed bedekt is en laat het voor minstens een uur in de koelkast liggen.
Doe wat olie in de koekenpan en kiep alles uit de plasticzak over in de koekenpan en roerbak dit 5 minuten.
Giet dan alles over in een ovenschaal en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
Zet de ovenschaal voor minstens een uur in de voorverwarmde oven.
Na een uur controleer je haal je de folie er af en schep je de marinade over de drumsticks.
Zet de schaal terug in de oven voor ongeveer 15-20 minuten.
Haal het uit de oven en controleer of alles goed gaar is en schep dan voor de laatste nog eens wat marinade over de drumsticks.
Is dat niet het geval, zet het dan voor nog eens 15 minuten in de oven.
Zijn de drumsticks wel gaar, serveer het dan direct.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.