Kip cordon bleu

Dit is een makkelijk recept om te maken. Normaal zit er in cordon bleu ham, maar omdat ik geen varkensvlees eet heb ik rendiervlees gebruikt. Dit is te koop bij Ikea. Uiteraard kan je als je ook geen varkensvlees eet, een andere soort rookvlees gebruiken. Als het maar een rooksmaak heeft en zout is. De mensen die wel varkensvlees eten, kunnen gewoon een plakje ham gebruiken. De cordon bleu’s moeten nadat ze gemaakt zijn, minstens een uur afgedekt in de koelkast staan. Het bakken is binnen 8-10 minuten klaar. Zorg er wel voor dat de kipfilets niet al te dik zijn. Anders heb je iets meer tijd nodig om het vlees gaar te krijgen. De cordon bleu smaakt heerlijk met rendiervlees.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 kipfilets van ongeveer 150 gram
4 rendierrookvlees (of een ander soorten rookvlees) (rendiervlees is te koop bij Ikea).
8 plakjes kaas
glutenvrije bloem
versgemalen zwarte peper
2 eieren, geklopt
zout naar smaak
glutenvrij paneermeel (net zo veel er nodig is om 4 cordon bleu te bedekken)
boter

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 8-10 minuten
Verder nog nodig: koekenpan en 3 borden voor de bloem, ei en paneermeel, 1 bord om te cordon bleu’s te laten rusten, plasticfolie

Bereiding:
Snijd de kipfilet open en druk het ietsjes aan (het moet niet te dik zijn).
Leg op één helft van de kipfilet een plak rookvlees op.
Leg dan de 2 plakjes kaas er op en klap de kipfilet dubbel.
Snijd eventueel de stukjes kaas en rookvlees weg of duw ze in de kipfilet.
Rol de cordon bleu’s in bloem (het vlees moet helemaal bedekt zijn).
Breek en klop de eieren in een diepe bord of schaaltje en dop de cordon blue er in.
Rol of bedekt de cordon bleu’s met paneermeel en leg het op een schoon bord.
Dek het bord af met plasticfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
Smelt de boter in de koekenpan en bak de cordon bleu’s minstens 8-10 minuten op een middelhoog vuur aan beiden kanten.
Controleer of het vlees echt gaar is.
Is dat niet het geval, bak het dan ietsje langer dan de 8-10 minuten.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Kip cordon bleu

  1. Dit ga ik zeker proberen…. Mijn kindjes zijn gek op ham en kaas in welke vorm dan ook.
    Jammer dat gluten allergie dit onmogelijk maakt…. Tot nu dan…. Dank je wel

    1. De bloem en paneermeel worden hard en blijven beter zitten tijdens het bakken. Doe je dat niet, dan wordt het een kliederboel en heb je stukjes kaal kipfilet.

  2. Tjee die zien er mooi uit, bij mij hangt altijd de vulling eruit. En dan zo mooi rondom gepaneerd…net echt! Ik ga het toch maar weer eens proberen, de kinderen zijn er nl dol op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.