Kikkererwten-linzensoep

Dit is een Marokkaanse vegetarisch/veganistisch soepgerecht. Het is een iets zoetige soep met kikkererwten en linzen. De soep is vegetarisch/veganistisch, maar je kunt er natuurlijk altijd wat vlees bij doen. Serveer de soep heet met wat brood. De soep smaakt, maar ruikt ook heerlijk.

voor 6-8 personen

Ingrediënten:
3 eetlepels olie
2 dikke uien, gehalveerd en in ringen gesneden
½ theelepeltje gemalen gember
½ theelepeltje gemalen kurkuma
1 theelepeltje gemalen kaneel
een mespuntje saffraandraadjes
500 gram tomaten, in blokjes gesneden
2 theelepels suiker
180 gram bruine of groene linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
400 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
100 gram diepvries doperwten
1800 ml heet water
2½ groentebouillonblokjes
een bosje verse koriander, grof gehakt
een bosje verse peterselie, grof gehakt
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: braadpan of grote soeppan

Bereiding:
Verhit de olie in een grote pan en voeg hierbij de uien toe en roerbak ze totdat ze glazig beginnen te worden.
Voeg de gember, kurkuma, kaneel en saffraan toe en roer alles even goed door elkaar.
Voeg de tomatenblokjes erbij en de suiker, roer alles goed door elkaar.
Los de bouillonblokjes op in het hete water en voeg dat samen met de linzen bij de ui en tomatenblokjes.
Breng alles aan de kook en dek het dan af met de deksel en zet het vuur lager en laat het zo 20 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg na 20 minuten de kikkererwten en de doperwten erbij en roer alles goed door elkaar en laat het zo 15 minuten zachtjes doorpruttelen.
Na 15 minuten breng je soep op smaak met de gehakte peterselie, koriander, zout en peper.
Serveer de soep direct met brood.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.