Kikkererwten groenten curry

Kikkererwten groenten curry is een vegetarisch recept. Er zitten heel veel ingrediënten in en met de rijst er bij is het een complete vegetarische maaltijd. De smaak is licht pittig. Ik heb het gemaakt met de slow cooker, maar dit recept is ook goed te maken in de oven met een afgesloten ovenschaal. Zet de oven op 100 of 130 graden graden en laat het dan 3-4 uur zachtjes sudderen. In het laatste half uur doe je de kokosmelk en de doperwten er bij en als het klaar is, dan is het smullen. Als je geen fan bent van aubergine, dan kan je daarvoor in de plaats courgette gebruiken.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
3 teentjes knoflook, uitgeperst
1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
2 eetlepels currypasta
1 theelepel komijn
½ theelepel gemalen kurkuma
400 gram gehakte tomaten uit blik
250 ml groentebouillon of water
1 rode ui, in dunne partjes
1 grote wortel, diagonaal in plakken gesneden
250 gram zoete aardappelen,
250 gram bloemkool, in roosjes
250 gram broccoli, in roosjes
2 dunne aubergines (in totaal 100 gram) en in plakjes gesneden of 2 courgettes
500 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt.
150 gram doperwten, vers of uit de diepvries
160 ml kokosmelk

Eventueel voor de garnering: koriander
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 3 – 4 uur
Verder nog nodig: slow cooker

Bereiding:

Meng de knoflook, chilipeper, currypasta, komijn, kurkuma, tomaten en bouillon in de slow cooker.
Roer de ui, wortel, zoete aardappelen, bloemkool, broccoli, aubergine en kikkererwten er door.
Zet de cooker op de hoogste stand.
Na 3-4 uur zijn al de groenten gaar (controleer even na een uur of 3).
Voeg na 3½ uur de doperwten toe en roer de kokosmelk er door.
Laat dit alles nog een half uur door koken.
Serveer er rijst bij.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.