Kibbeling maken kan je natuurlijk doen met een kant en klare (glutenvrije) kibbeling kruidenmix, maar je kunt ook zelf een kruidenmix naar eigen smaak maken.
Dit is mijn kruidenmix om kibbeling te maken.
Als je de vis gaat kruiden met dit kruidenmix, vergeet dan niet om ook wat zout over het vlees te strooien.
Ik maak bewust kruidenmixen zonder zout, omdat zout altijd naar smaak toegevoegd moet worden. In de kant en klaren kruidenmixen met zout zit vaak te veel zout in.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij en notenvrij.
voor ongeveer 24 gram
Ingrediënten:
1½ theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen korianderzaad
1 theelepel gemalen zwarte peper
⅛ theelepel gemalen nootmuskaat
½ theelepel gemalen fenegriek of fenegriekzaad*
¼ theelepel gemalen chiliepoeder
½ theelepel gemalen gember
¼ theelepel gemalen piment
¼ theelepel gemalen foelie
⅛ theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel gemalen kardemon
1 theelepel gemalen karwijzaad
1 theelepel gemalen selderijzaad
1 theelepel gemalen zoethoutpoeder
1 theelepel gemalen uienpoeder
¼ theelepel gemalen laurierblad
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 1 minuten
Verder nog nodig: schaaltje, potje met deksel, eventueel een koffiemolen
Bereiding:
Als je *fenegriekzaad hebt gebruikt, doe dan alles eerst in een koffiemolen en maal alles fijn.
Doe alle kruiden in een schaal en meng het met een theelepeltje.
Schep alles over in een (kruiden)potje en draai het potje dicht.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl