Kersttaart

Dit is mijn versie van een kersttaart. Er zit rum, cranberry’s, rozijnen en appels in. Verder wat geschaafde amandelen en wat gemalen kokos. Tijdens het maken van de taart ruikt het al heerlijk in de keuken en helemaal als de taart in de oven staat. Dat komt mede door de rum. De taart smaakt heerlijk.

voor 1 grote taart

Ingrediënten:
250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
250 gram suiker
250 gram boter
5 eieren
2 eetlepels rum
2 volle handen gedroogde cranberry’s
2 volle handen rozijnen
2 appels, in kleine blokjes gesneden
1 hand geschaafde amandelen
1 handje gemalen kokos
1 handje gemalen amandelen
2 eetlepels suiker met kaneel

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Verder nog nodig: vlaaivorm
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermeng de eieren met de suiker.
Doe de rum er bij en meng het goed door de eieren/suikermengsel.
Voeg dan het meel en de boter toe en alles goed vermengen totdat het deeg egaal glad is.
Neem twee derde van het deeg in de vlaaivorm gieten.
Neem een handje geschaafde amandelen en strooi dat over het deeg heen.
Vermeng het resterende deeg met de cranberry’s, de rozijnen en de appelblokjes.
Voeg dan 2 scheppen suiker met kaneel door het deeg heen.
Alles goed vermengen en schep dit deeg over de amandelschaafsels heen.
Het moet goed over de hele taart verdeeld worden.
Strooi dan wat gemalen amandelen over de taart en als laatste de gemalen kokos.
Zet de taart in de voorverwarmde oven voor 50 minuten.
Controleer of de taart gaar is.
Laat de taart afkoelen en serveer het met een dot slagroom of poedersuiker.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Kersttaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.