Kersensaus

Kersensaus heb ik nodig bij een ander recept wat ik binnenkort ga maken. Dit is een simpel recept om te maken. Lekker bij ijs, pap, pannenkoeken of bij een taart. Voor de rest heb ik maar weinig over dit recept te vertellen.

voor ongeveer 300-400 ml

Ingrediënten:
750 gram kersen (ontpit, vers of uit de diepvries)
175-200 gram suiker
1 vanillestokje, opengesneden
500 ml water
3 eetlepels maïzena

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Verder nog nodig: 2 sauspannen, staafmixer, zeef, schaal, stamper, schaaltje, eventueel een potje met deksel

Bereiding:
Doe de kersen in de sauspan en voeg hierbij de suiker, vanillestokje en het water.
Breng alles aan de kook.
Stamp met de stamper alle kersen kapot, zodat de kersen sneller zacht worden.
Zet het vuur lager en laat dit zo 20 minuten zachtjes pruttelen.
Roer af en toe eens in de pan.
Na 20 minuten maal je alles fijn met de staafmixer.
Pak de schaal en zeef en giet hier de kersensaus in en zeef het.
Doe de kersensaus terug in een schone pan en schep 4 eetlepels saus bij de maïzena en los de maïzena op.
Zorg dat alle klonten zijn opgelost.
Zet het vuur uit en giet de opgeloste maïzena bij de kersensaus en roer alles goed doorelkaar.
Als je de saus niet direct gaat gebruiken, giet het dan over in een potje met deksel en zet hem op de kop weg.
Ga je de saus wel direct gebruiken, laat het dan voor 10 minuten afkoelen.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.