Kersensaus met stukjes kers

Een overheerlijke zoetzure saus bij wildvlees of struisvogelbiefstuk. Ik had het bij een stukje hertenbiefstuk gegeten. Het smaakt erg lekker samen. De saus zelf is natuurlijk vegetarisch, maar samen met een stuk vlees uiteraard niet meer.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram kersen, ontpit (vers of uit de diepvries)
200 ml rode wijn
4 eetlepels suiker
50 ml balsamicoazijn

Voorbereidingstijd: 5-20 minuten (afhankelijk of de kersen zijn ontpit of niet)
Bereidingstijd: 60-90 minuten
Verder nog nodig: pan, kersenontpitter

Bereiding:
Ontpit de kersen.
Doe de suiker, de rode wijn en de azijn in een pan en laat het koken totdat de suiker is opgelost.
Voeg de kersen toe en laat alles 60 minuten zachtjes koken of totdat het vocht tot minstens een kwart
van het oorspronkelijke hoeveelheid is ingekookt.
Neem de pan van het vuur en laat alles afkoelen.
Serveer dit met hertenbiefstuk/vlees of struisvogelbiefstuk/vlees of met andere wildvlees.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.