Het leek me eens leuk om kerriesoep te maken. Alleen kon ik geen recept vinden in een van mijn kookboeken die naar mijn zin was. Ik vond er wel één, alleen was dat niet wat ik zocht. Daarom heb ik zelf maar een kerriesoep bedacht. Ik maak soep (bijna) altijd vegetarisch, omdat mijn man een vegetariër is. Jullie kunnen er natuurlijk altijd vlees in doen.
De soep smaakt heerlijk. Doe er niet te veel kerrie in, want dat wordt de soep veel te scherp. Voor kinderen is dat niet altijd prettig. Kijk ook uit met kurkuma (geelwortel), dat maakt vreselijke vlekken in je kleding die je er maar moeilijk uit krijgt.
voor 4 personen
Ingrediënten:
1 klein worteltje, in schuine dunne plakjes gesneden
½ prei, in halve ringen gesneden
1 bosuitje, in ringen gesneden
1 bleekselderijstengel, kleine stukjes gesneden
1½ liter water
2 groentebouillonblokjes
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel suiker
ietsje tijm
ietsje bonenkruid
versgemalen peper
een handje vol vermicelli
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: soeppan
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd alle groenten.
Breng het water aan de kook samen met de 2 bouillonblokjes.
Zodra het water kookt, voeg je de groenten, de kruiden, de suiker en de vermicelli toe en laat alles op een laag vuurtje voor ongeveer 40 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten en de vermicelli gaar zijn.
Proef de soep vooraf en maak het eventueel af met wat versgemalen zwarte peper.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl