Voor de venkel-tomaten ovenschotel had ik kerriesaus nodig. Over de kerriesaus kan ik maar twee dingen zeggen: hij is lactosevrij en hij smaakt werkelijk super. Deze saus kan je ook gebruiken voor bij pasta -en rijstrecepten.
Mocht je het toevoegen van een eierdooier eng vinden i.v.m. salmonellabesmetting, de saus is nog heet en daardoor wordt de eierdooier gekookt. Wil je toch zekerheid hebben, zet dan de saus gewoon nog een paar minuten op het vuur. Je kan de eierdooier ook gewoon weglaten.
voor 450 ml
Ingrediënten:
300 gram kokosmelk of lactosevrije melk
150 ml water
1 theelepel groentebouillon
1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water.
1 eierdooier
½ eetlepel kerriepoeder
½ eetlepel suiker
scheutje citroensap
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: sauspan
Bereiding:
Neem 150 ml water en meng hierin de kokosmelk en de groentebouillon.
Alles goed vermengen zodat alle klonten er uit zijn gehaald.
Zet dit op het vuur en laat alles even goed en kort koken.
Zet het vuur uit en voeg dan alle kruiden toe (zout, peper, kerrie), het citroensap en suiker.
Voeg dan het eierdooier toe en roer dit goed door elkaar.
Meng de maïzena met 2 eetlepels water en klop de klonten eruit.
Voeg dan de maïzena toe en alles goed vermengen en klaar is de saus.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Ik mis de boter in het verhaal. Wanneer voeg je die toe?
Ik ook. In de beschrijving komt het ook niet voor, daarom heb ik de boter verwijderd uit de ingrediëntenlijst.