Kerrie loempia

Kerrie loempia’s is een Indiaas recept.
Ik heb bij dit recept rijstvellen gebruik. Ik weet dat er glutenvrije sojavellen te koop zijn bij de Chinese toko’s, maar deze had ik niet in huis. Daarom heb ik rijstvellen gebruikt. Het zijn niet de makkelijkste vellen. Dit omdat je ze moet weken en als je dat te lang doet, dan kan je er eigenlijk niets meer mee. Daarom moet je ook opletten dat je ze niet te nat laat worden.

Mocht het tijdens het oprollen of dichtvouwen van een loempia een scheur in de rijstvel zitten. Geen nood, gewoon een nieuwe rijstvel weken en de loempia nog een keertje oprollen. Dat heb ik ook gedaan en eigenlijk zou je per keer gelijk 2 rijstvellen moeten weken en daar een loempia van maken.

Tijdens het bakken krijg je daardoor echt een knapperige loempia. Alleen zijn de loempia niet goudbruin gekleurd, maar dat doet niets af voor de smaak.
Ze smaken heerlijk.

voor 24 stuks

Ingrediënten:
75 gram glasnoedels
1 ui, fijngesnipperd
1 knoflookteentje, geraspt
50 gram wortels, fijngesneden
1 kleine, dunne prei, fijngesneden
50 gram taugé, fijngesneden
1 eetlepels fijngesneden verse koriander of 1 theelepel gedroogde koriander
1-2 theelepels kerriepoeder
24 rijstvellen of als je dat kan vinden: glutenvrije loempiavellen
1 eiwit, losgeklopt
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie om te bakken

Bij het serveren:
chutney (klik), loempiasaus of chilisaus

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: per keer iets van 4-6 minuten
Verder nog nodig: fituurpan of wok met olie, schaal, 2 natte theedoeken, bord met keukenpapier

Bereiding:
Snijd alle groenten en doe ze in een schaal.
Meng alles goed door elkaar.
Pak een rijstvel en leg deze op een natte theedoek (eventueel met een plantenspuit nog natter maken).
Leg nu de andere natte theedoek op de rijstvel en laat het ongeveer 1 minuut weken.
Kijk of de rijstvel al zacht is geworden.
Ondertussen verhit je de friteuse of wok met olie.
Schep nu één eetlepel op de rijstvel en vouw deze dicht, eerst de zijkanten en dan oprollen tot het eind.
Smeer het eind in met wat eiwit zodat als je hem dicht vouwt de loempia dicht blijft zitten.
Bak de loempia direct in de hete olie voor plusminus 4-6 minuten.
Omdat je rijstvellen gebruikt worden de loempia’s niet goudbruin maar wel gaar.
Haal de loempia’s na 6 minuten uit de olie en laat hem uitlekken op een stuk keukenpapier.
Ga zo verder met de rest van de vulling en rijstpapier.
Serveer de loempia’s met chutney, loempiasaus of chilisaus.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.