Kerrie djawa

Wij zijn hier dol op de Aziatische keuken. Daarom val ik ook regelmatig terug op één van de vele landen uit Azië. Vaak gaat het om een Indonesisch recept, maar ook de recepten uit Thailand, China, Vietnam vinden wij erg lekker. Kerrie djawa is een Indonesisch recept. Met de andere Indonesische recepten die op mijn site staat, kan je trouwens een mooie rijsttafel creëren. Kerrie djawa is dan ook een bijgerecht en het is zacht recept en niet pittig. Serveer dit gerecht met gekookte rijst of mie en wat geroerbakte groenten.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
750 gram kipfilet, in grote stukken gesneden
2 eetlepels tamarindesaus
50 gram santen, geraspt
2 eetlepels olie
200 ml water
1 ui, gesnipperd
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
4 kemirienoten, geraspt
3 theelepels kurkuma
½ theelepel laospoeder
½ eetlepel komijnpoeder

Voorbereidingstijd: 15-18 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: hapjes of braadpan

Bereiding:
Snijd de kipfilet in grote stukken en zet dit even apart.
Doe wat olie in een hapjes of braadpan en roerbak de , ui, knoflook, kemirienoten, kurkuma, laos en komijn.
Voeg de kipstukken toe bij het kruidenmengsel en roerbak alles voor 3 minuten.
Voeg dan het water en de geraspte santen en de tamarindesaus toe en laat het voor 15 minuten zachtjes gaar sudderen.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

One thought on “Kerrie djawa

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.