Kerrie benggala rundvlees

Dit is een pittig rundvleesrecept. Je kunt dit als bijgerecht serveren bij een Indonesisch rijsttafel, maar ook als een gerecht apart eten met wat gekookte groenten. Houd je niet zo van pittig eten, neem dan een halve eetlepel sambal. Voor de rest maar weinig bij te vertellen. Het smaakt heerlijk pittig.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram rundvlees, in blokjes gesneden
2 aardappelen, in dobbelsteentjes gesneden
1 grote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
200 ml kokosmelk
2 eetlepels citroensap
2 eetlepel korianderpoeder
1 theelepel kurkumapoeder
½ eetlepel komijnpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel sambal oelek
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30-40 minuten
Verder nog nodig: pan, kleine braadpan of hapjespan

Bereiding:
Snijd het vlees en de aardappels in niet al te grote blokjes en dobbelsteentjes.
Kook het vlees halfgaar in water (het vlees moet net onderstaan) met wat zout.
Haal het vlees uit de bouillon en bewaar het kookvocht.
Bak de ui, knoflook en de kruiden in de olie en voeg het vlees hieraan toe.
Roerbak het vlees door de kruidenmengsel.
Doe de aardappelblokjes, kokosmelk, de citroensap en wat bouillon erbij en kook het geheel gaar.
Wanneer het te droog dreigt te worden, voeg je nog wat bouillon toe.
Het gerecht is klaar als de aardappelblokjes gaar zijn.
Serveer het gerecht met wat groenten en andere Indonesische bijgerechten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.