Kebab

Iedereen kent dit wel: kebab. Normaal wordt het gemaakt met lamsgehakt, maar ik heb het gemaakt met rundergehakt. Het is een iets pittige kebab. Dat komt door de rode chilipeper die er in zit. Verder zit er Sumac in. Mocht je niet weten wat sumac is. Op de pagina ‘Uitleg ingrediënten’ staat uitgelegd wat het is (even naar beneden scrollen). Sumac is te koop bij toko’s en/of Turkse winkels. De kebab’s smaken heerlijk. Helaas is er geen glutenvrij Turkse brood te koop, daarom heb ik een glutenvrij kaiseremmelbroodje van DS (klik) erbij gegeten. Je kan er natuurlijk ook gewoon wat gebakken aardappelen of patat er bij eten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
2 uien, gesnipperd
1 rode chilipeper, fijngesneden
1 theelepel rode paprikapoeder
1 theelepel sumac (te koop bij Turkse toko’s)
1 bosje bladpeterselie, fijn gesneden
olie
zout naar smaak

Voor de garnering:
2 tomaten, in plakjes gesneden
¼ stuk komkommer, in plakjes gesneden

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Verder nog nodig: grillpan of barbecue

Bereiding slow cooker:
Verwarm de grillpan voor of zet de barbecue aan.
Snipper de uien, peterselie en de rode chilipeper.
Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, chilipeper, knoflook, paprikapoeder, sumac en de gesneden bladpeterselie.
Kneed alles goed door elkaar heen, zodat het een gladde geheel wordt die niet plakt aan je handen.
Rol er 6 worstjes van en druk ze enigszins plat, zodat ze niet kunnen rollen.
Grill ze net zolang tot de kebab gaar zijn.
Leg de kebab op een stuk brood op een bord en garneer het bord met wat tomaten en komkommers of eet het met wat patat of gebakken aardappelen.
Neem er eventueel wat tomatenketchup of een ander sausje bij.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.