Dit is een heerlijke rijstschotel. Ik vind de Kantonese keuken erg lekker. Het is alleen erg jammer dat er geen kookboeken zijn van de Kantonese keuken. Waarschijnlijk wel in Amerika. Ik moet maar eens kijken bij de grote boekenhandel online daar. Wie weet is er eentje of meer te koop.
Ik heb dit zonder de garnalen gemaakt, de supermarkt had ze niet meer in voorraad. Ook zonder de garnalen smaakt dit recept heerlijk. De dag daarna smaakt het zelf nog beter dan op de dag dat je het gemaakt hebt. Het is geen scherp recept, want er zit geen sambal of iets van rode/groene peper in.
voor 4 personen
Ingrediënten:
250 gram rijst
2 prei, in ringen gesneden
2 ui, grof gesneden
100 gram doperwten (vers of uit de diepvries)
5 cm gember, geschild en geraspt
6 eieren, losgeklopt
100 gram garnalen
200 gram kalkoenvlees, in blokjes gesneden
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel vissaus
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
olie om te wokken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: kookpan voor de rijst, wok, koekenpan
Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking en laat de rijst afkoelen.
Bak in de koekenpan een omelet van de eieren en snijd er reepjes van ongeveer 1 cm breed.
Doe wat olie in de wok en roerbak de prei, geraspte gember en de uien totdat de ui glazig begint te worden.
Voeg dan de kalkoenblokjes erbij en roerbak deze totdat ze gaar zijn.
Voeg dan de doperwten, ommeletreepjes en de gekookte en inmiddels koude rijst toe.
Roerbak alles even en voeg dat de sojasaus en de vissaus toe.
Voeg dan als laatste de garnalen toe en roerbak alles voor nog 5-7 minuten.
Maak het af met wat zout en peper.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl