Kaneelvisburgers met rozijnen, pijnboompitten en met kruiden

Vandaag heb ik kaneelvisburgers met rozijnen, pijnboompitten en met kruiden gemaakt. Het zijn aparte visburgers met een zoete smaak. Je proeft heel duidelijk de kaneel, munt, peterselie, dille en de zoete rozijnen. De rode ui valt eigenlijk een beetje weg met al de andere smaken. Deze visburgers bak ik iets anders dan wat er in het kookboek staat. Ik laat de burgers op een gematigd vuurtje langzaam bakken. Dat heb ik gedaan, omdat ik de vis gaar wilde hebben. Ook moet je er voor zorgen, dat alle kanten van de burgers gebakken zijn. De visburger smaakt apart en lekker.

voor 6 burgers

Ingrediënten:
450 gram pangiusfilets, zonder vel
2 boterhammen van een dag oud, natgemaakt en uitgeknepen
1 rode ui, gesnipperd
2 eetlepels rozijnen, 10 minuten laten wellen en uitgelekt
2 eetlepels pijnboompitten
1 theelepel gedroogde peterselie
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel gedroogde dille
2 theelepels tomatenpuree
1 eetlepel kaneelpoeder
4 eetlepels bloem
2 eieren
4 eetlepels olie
zout
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Verder nog nodig: keukenpapier, koekenpan en een grote schaal en een klein schaaltje

Bereiding:
Prak in een schaal de vis met een vork of snijd er kleine blokjes van.
Voeg het uitgeknepen brood, de gesnipperde ui, rozijnen en pijnboompitten toe en meng de kruiden erdoor.
Klop in een klein schaaltje 1 ei, de tomatenpuree en 2 theelepels kaneelpoeder.
Schenk het mengsel over de vis en breng het op smaak met zout en zwarte peper.
Meng met je handen en vorm er burgers van (niet groter dan een hamburger en ook niet al te dik).
Breek een ei in een schaaltje of bord en klopt dat met een vork even los.
Meng op een ander bord de bloem met de rest van de kaneelpoeder.
Druk de burgers eerst door de bloem, dan het ei en vervolgens weer door de bloem.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de visburgers op een gemiddeld vuurtje langzaam gaar.
Controleer da de vis gaar is en zorgt dat alle kanten goed gebakken zijn.
Haal het uit de pan en laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.
Serveer het warm en eet het met aardappelen of rijst/pasta en wat groenten of met brood.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Kaneelvisburgers met rozijnen, pijnboompitten en met kruiden

  1. Ik heb het gemaakt, maar dan niet in de vorm van een burger, maar in de vorm van een vispotje met groenten. Gewoon stukjes vis met ui, pijnboompitten en dan roerbakgroenten erbij. En dan al die kruiden en specerijen erbij.
    Onverwacht heerlijk!
    Het doet Noord-Afrikaans aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.