Kaneelvisburgers met rozijnen, pijnboompitten en kruiden

Kaneelvisburgers met rozijnen, pijnboompitten en kruiden smaken apart. Ze zijn makkelijk te maken en je kunt ze invriezen.

voor 6 burgers

Ingrediënten:
450 gram pangiusfilets, zonder vel
2 sneetjes glutenvrije brood van een dag oud, natgemaakt en uitgeknepen
1 rode ui, gesnipperd
2 eetlepels rozijnen, 10 minuten laten wellen en uitgelekt
2 eetlepels pijnboompitten
1 theelepel gedroogde peterselie
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel gedroogde dille
2 theelepels tomatenpuree
1 eetlepel kaneelpoeder
4 eetlepels glutenvrije bloem
2 eieren
4 eetlepels olie
zout
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Verder nog nodig: keukenpapier, koekenpan en een grote schaal en een klein schaaltje

Bereiding:
Prak in een schaal de vis met een vork of snijd er kleine blokjes van.
Voeg het uitgeknepen brood, de gesnipperde ui, rozijnen en pijnboompitten toe en meng de kruiden erdoor.
Klop in een klein schaaltje 1 ei, de tomatenpuree en 2 theelepels kaneelpoeder.
Schenk het mengsel over de vis en breng het op smaak met zout en zwarte peper.
Meng met je handen en vorm er burgers van (niet groter dan een hamburger en ook niet al te dik).
Breek een ei in een schaaltje of bord en klopt dat met een vork even los.
Meng op een ander bord de bloem met de rest van de kaneelpoeder.
Druk de burgers eerst door de bloem, dan het ei en vervolgens weer door de bloem.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de visburgers op een gemiddeld vuurtje langzaam gaar
Controleer da de vis gaar is en zorgt dat alle kanten goed gebakken zijn.
Haal het uit de pan en laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.
Serveer het warm en eet het met aardappelen of rijst/pasta en wat groenten of met brood.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.