Kaneelpudding

Dit toetje kwam ik in een van mijn kookboeken tegen. Het is een Italiaans recept en het heet in het Italiaans gelo di cannella oftewel kaneelpudding. Opvallend is dat ik in dit recept niets hoefde aan te passen. Het was al glutenvrij, lactose- en eivrij. Het is wel een toetje waar je de tijd voor moet nemen. Je moet namelijk eerst de kaneel laten trekken in water. Je kookt het water met de kaneelstokjes voor paar minuten en dan zet je het vuur uit en dan laat je de pan met de kaneel 12 uur staan. Als dat gebeurd is, dan ben je binnen 10 minuten klaar. Uiteraard moet het toetje nog wel afkoelen en opstijven. De smaak van de kaneelpudding is sterk. Het smaakt uiteraard naar kaneel en chocolade. Erg lekker.

voor 6 personen

Ingrediënten:
10 gram kaneelstokjes
750 ml koud water
300 gram suiker
70 gram maïzena
55 gram bittere chocola, in kleine stukjes

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 12 uur
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: pan en een puddingvorm

Bereiding:
Doe de kaneelstokjes met het koude water in een pan.
Zet op een matig vuur en breng aan de kook.
Laat het water ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en laat het 12 uur staan.
Zeef het kaneelvocht zorgvuldig en doe het terug in de pan.
Voeg de suiker toe.
Spoel de puddingvorm of vormpjes om met koud water.
Los de maïzena op in een soeplepel van het kaneelvocht.
Breng de vloeistof weer aan de kook, voeg al roerend het maïzenapapje toe en laat het zachtjes pruttelen totdat de massa dik wordt.
Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe.
Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten.
Schenk het mengsel in één grote vorm of in zes kleine puddingvormpjes en zet alles in de koelkast totdat de pudding stevig is.
Stort de pudding en maakt het af met wat chocoladeschilfers en eventueel met een dot slagroom.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Kaneelpudding

  1. Chocola is toch niet lactosevrij? Ik ben zelf lactosevrij, sojavrij, suikervrij en nu sinds kort glutenvrij. Geen rood vlees, geen varkensvlees, geen chocolade, aardbeien, meloen, druiven, mango. Kip, kalkoen en vis.
    Ik ben heel blij met jouw site. Ik ben helemaal geen kookneus. Kan het uiteraard wel, maar het is absoluut mijn hobby niet.
    Kan je ook glutenvrije tagliatella kopen?

    1. Ik gebruik chocolade van Côte D’or 86% Noir Brut. Deze is lactosevrij, maar er staat op de verpakking wel de vermelding dat er sporen van noten en melk in kunnen zitten. Nadruk op kunnen. Ik heb geen klachten met dit merk.

      Dank je, het is altijd leuk om zoiets te horen.

      Ja, het merk Schar verkoopt tagliatelle. Het is te koop bij reformzaken en misschien ook wel bij A.H.

      Je hebt vele beperkingen met het eten. Dat lijkt me erg ingewikkeld. Succes met alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.