Een recept met kalkoenvlees: kalkoenstoofpotje. Het is een smakelijk recept wat binnen 2 uur klaar is. Lekker met aardappelpuree en gekookte groenten of een salade.
voor 4 personen
Ingrediënten:
750 gram kalkoenfilet
1 grote ui, grof gesnipperd
1 prei, alleen het witte gedeelte, dunne halve reepjes gesneden
½ theelepel gedroogde dragon
1 knoflookteentje, fijngesneden
120 ml kippenbouillon
350 gram champignons, in plakjes
180 ml kokosmelk
2 eetlepels mosterd
1½ eetlepels citroensap
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1½ – 2 uur
Verder nog nodig: braadpan
Bereiding:
Maak de kalkoenfilet schoon en snijd ze in grote stukken
Doe de kalkoen met de ui, prei, knoflook, dragon en bouillon in de braadpan en zet het vuur hoog.
Zodra alles begint te koken zet je het vuur zacht.
Laat dit voor ongeveer 1½ uur zachtjes pruttelen.
Roer na 1½ uur de champignons, kokosmelk en de mosterd erdoor.
Laat dit geheel nog een 30 minuten zachtjes pruttelen.
Het gerecht is klaar als de champignons gekookt zijn.
Maak het af met wat citroensap, zout en peper.
Serveer dit gerecht met aardappelpuree en gekookte groenten of een salade.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl
Dit is een slow cooking recept. Normaal maak je het in een slow cooker. Ik heb het recept aangepast, zodat het wat sneller klaar is. Ik heb het recept gemaakt in de braadpan, maar ik heb het wel langzaam laten garen. Het vlees droogt op zo manier niet uit en het blijft vaak malser. Winst kooktijd is 1½ uur.
Het lijkt me erg lekker. Ik ga het zeker ook eens maken.
Maar waarom moet het zo lang pruttelen?