Kalkoensoep

Wij moeten nu echt de vriezer leeg maken, want de vriezer is 34 jaar en dat merken we.
De laatste keer dat we hem hadden ontdooit, was hij binnen een week weer compleet met dikke lagen ijs bedekt. Dus nu moet het echt. Dat wil zeggen: er mag niets meer in de vriezer gelegd worden.

Er lag dus een pak kalkoenfilet in de vriezer en daar heb ik kalkoensoep mee gemaakt. Behalve de kalkoenfilet hadden we ook een zak met eigengesneden soepgroenten liggen. Deze heb ik dan ook gebruikt.

De kalkoensoep heb ik trouwens gemaakt voor de dagen dat als we geen zin hebben om te koken (ik had al eerder groentesoep voor mijn man gemaakt). Dus ging de kalkoensoep terug in de vriezer (schiet zo natuurlijk niet echt op zo).
Overigens is de soep het enige die direct wordt overgeplaatst naar de nieuwe vriezer als deze in werking wordt genomen.

Omdat de kalkoensoep terug in de vriezer ging, heb ik ook geen glutenvrije vermicelli of rijstnoedels gebruikt. Dit voeg ik liever bij de soep als ik de soep opwarm.
De soep smaakt overigens heerlijk, ook zonder glutenvrije vermicelli of rijstnoedels.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij (als je geen vermicelli of rijstnoedels gebruikt), eivrij, lactosevrij en notenvrij.

voor 4 personen

Ingrediënten:
250 gram kalkoenfilet, in blokjes gesneden
1 pak grof gesneden soepgroentepakket
1 liter heet water + 2 groentebouillonblokjes
½ theelepel gedroogde tijm
½ theelepel gemalen paprikapoeder
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel witte peper
zout naar smaak
olie of boter om het vlees aan te bakken

Voorbereidingstijd: 8-10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Verder nog nodig: koekenpan, soeppan of slowcooker
Slowcooker stand: high of stand I

Bereiding:
Pak een soeppan en verhit hierin de olie of boter.
Roerbak de kalkoenblokjes tot ze aan alle kanten dicht zijn.
Kook het water en los hierin de bouillonblokjes op.
Giet de bouillon bij de kalkoenblokjes.
Voeg het soepgroentepakket en de kruiden erbij en meng het door elkaar.
Breng het aan de kook en zodra het begint te koken, zet je het vuur laag en laat je de soep langzaam gaar worden.
Maak je de soep met een slowcooker, zodra de soep begint te koken zet je het vuur uit en giet je alles over in de slowcooker en zet deze op high of stand I en zet de timer op 2 uur.
Proef na 2 uur de soep.
Is de soep flauw, voeg dan nog wat zout naar smaak toe.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.