Kalkoenschnitzel

Voor het eerst heb ik een kalkoenschnitzel gemaakt. Het is goed gelukt en de schnitzel smaakte verrukkelijk. Het kalkoenvlees was mals en de korst knapperig. Is wel wat werk, want eerst moet je de lappen plat slaan en kruiden en vervolgens in de bloem, eieren en als laatste door het glutenvrije paneermeel doen. Ik heb paneermeel van het merk Orgran gebruikt. Verder heb ik het op een zacht vuurtje laten bakken.

4 personen

Ingrediënten:
4 grote lappen kalkoenborst van ongeveer 1 cm dik
zout naar smaak
versgemalen peper
2 eieren, losgeklopt
glutenvrij paneermeel
olie of boter voor het bakken
1 citroen, in partjes gesneden

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: vetvrij papier, 3 borden, koekenpan

Bereiding:
Als de plakjes kalkoen niet dun genoeg zijn, sla ze dan plat tussen 2 stukken vetvrij papier.
Leg er een plank bovenop en sla hierop.
Breng de lapjes op smaak met zout en peper.
Wentel ze door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en bedek ze dan met het paneermeel.
Bak ze in de matig warme olie of boter 4 – 5 minuten aan iedere kant tot ze lichtbruin zijn.
Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en dien eventueel op met wat partjes citroen.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.