Kalkoenfilet in bier

Dit is een Spaans recept. Normaal wordt dit met kippenvlees gemaakt, maar ik heb het met kalkoenvlees gemaakt. Verder heb ik een extra ingrediënt toegevoegd. Door de bier heeft dit recept een iets bittere ondertoon. Het is een makkelijk en een smakelijk recept. Serveer dit met rijst, aardappelen en gekookte groenten of met een salade.

voor 4 personen

Ingrediënten:
600 gram kalkoenfilet
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
½ blik tomatenblokjes of 6 verse tomaten, ontzaad en in blokjes gesneden
1-2 knoflookteentjes, gesnipperd
2 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel paprikapoeder
1 afgestreken eetlepel fijne mosterd
1 flesje glutenvrij bier (je hebt in dit recept 250 ml bier nodig, dus de rest kan je gewoon opdrinken)
1-2 eetlepels olie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 55-60 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, schaal, ovenschaal
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit in een koekenpan olie en roerbak daarin de paprikablokjes voor ongeveer 3-4 minuten.
Meng in een aparte schaal de mosterd met de paprikapoeder, de ui, knoflook, paprikablokjes, 250 ml bier, tomatenketchup en de tomatenblokjes.
Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.
Schep de saus in de ovenschaal.
Doe wat olie in de koekenpan en bak de kalkoenfilet voor ongeveer 5 minuten aan alle kanten.
Leg de kalkoenfilet op de saus in de ovenschaal en schep wat van de saus over de filets.
Plaats de ovenschaal voor 50 minuten in de oven tot de kalkoenfilet zacht en gaar is.
Serveer het met rijst of aardappelpuree en gekookte groenten of met een salade.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.