Kalkoen tikka

Normaal wordt dit met kip gemaakt, maar ik vind kalkoenvlees iets lekkerder dan kippenvlees. Alles is vers gemaakt. Rechts op de foto zie je hoe de kruidenmix uit komt te zien als je alle kruiden gemengd hebt. Om de kruiden goed in te laten trekken, moet je het minstens 4-5 uur laten marineren. Ik had het een avond van te voren gemengd en laten intrekken. Het vlees is binnen 20 minuten gaar gegrild.Je kunt het uiteraard ook gewoon in een koekenpan roerbakken met wat olie. Het smaakt heerlijk en is licht pittig. Lekker met wat rijst en roerbak groenten of zoals ik het gegeten heb, met een simpele salade en een sausje erbij.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kilo kalkoenfilet, in reepjes gesneden van 1½ cm dik en ongeveer 5 cm lang
3½ eetlepel rode wijnazijn
1 ui, gesnipperd
2 knoflookteentjes, fijngesneden
2½ cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
1-2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels gemalen komijn
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen cayennepeper
8 kruidnagels
20 zwarte peperkorrels
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd marineren: 4-5 uur
Bereidingstijd: 2 keer 10 minuten
Verder nog nodig: grillplaat met aluminiumfolie, keukenmachine, schaal

Bereiding:
Snijd de kalkoen in reepjes en doe ze in een schaal.
Doe alle ingrediënten behalve de kalkoen vlees in een keukenmachine en pureer alles tot een gladde pasta.
Giet de marinade over de reepjes kalkoen en roer alles goed door elkaar.
Zet de schaal afgedekt voor 4-5 uur in de koelkast.
Verwarm de grill voor en bedek het met aluminiumfolie.
Haal ongeveer de helft van de kalkoenreepjes uit de marinade en leg ze in een enkele laag op het folie (de kalkoenreepjes hoeven niet droog gedept te worden).
Grill ze ongeveer voor 10 minuten tot er lichtbruine vlekjes op verschijnen, draai ze dan om en laat het nogmaals voor ongeveer 10 minuten grillen totdat ze ook weer lichtbruine vlekjes krijgen.
Leg de kalkoenreepjes op een warme schaal of schotel en bereid de rest van de kalkoen op dezelfde manier.
Serveer de kalkoenreepjes warm en samen met wat rijst en een salade.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.