Kalkoen tandoori

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Ook hier weer heb ik kalkoenvlees gebruikt, maar dit is simpel te vervangen door kippenvlees. Het is een iets zurige recept, dat komt door de azijn en de yoghurt. Vanwege de yoghurt is dit recept ook niet lactosevrij. Het is een recept waar je echt ruim de tijd voor moet nemen. Het liefst een dag van te voren, want hij moet 7-24 uur in de yoghurt (met kruiden) staan. Het vlees wordt in de oven bereidt. Omdat het vlees nogal droog was, denk ik dat je het beter in een hapjespan kan maken. Dan blijft het vlees wat sappige. Het smaakt goed. Je serveert dit met rijst en groenten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kilo kalkoenfilets
10 eetlepels azijn
300 ml volle yoghurt
4-5 cm gemberwortel, geschild en geraspt
1-2 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
½ theelepel chilipoeder
2 theelepels milde paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
½ theelepel versgemalen zwarte peper
½ theelepel kurkumapoeder
1 theelepel nootmuskaatpoeder

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Marineertijd: 7-25 uur
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: 2 schalen en plasticfolie, ovenschaal, vergiet
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Snijd de kalkoenfilets doormidden.
Snijd het vlees in, zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
Leg de stukken kalkoen in een schaal en bestrooi ze met zout en besprenkel ze met de azijn.
Laat dit ongeveer 1 uur intrekken.
Giet de azijn af in een vergiet en leg de stukken kalkoen weer terug in de schaal.
Doe de yoghurt in een kom en roer alle specerijen er goed doorheen.
Leg de stukken kalkoen in de yoghurt en laat ze ongeveer 6 tot 24 uur, afgedekt met plasticfolie
in de koelkast marineren.
Leg een een stuk aluminiumfolie op een bakplaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de stukken kalkoen op de bakplaat.
Bak de stukken kalkoen gaar in ongeveer 45 minuten.
Smeer de kalkoen tijdens het bakken regelmatig in met de resterende marinade.
Serveer het heet en garneer het eventueel met een schijfje citroen of limoen.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs.
Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.